VPV

Yhdistys virtuaalisille puoliverisille

Kouluvalmennus 2.6.2018

Valmennuksen tiedot

Päivämäärä 02.06.2018
VIP 01.06.2018
Tapahtuman järjestää VPV
Valmennuspaikka Hukkapuro
Vastuuhenkilö Otterley

Ryhmät

1. Vaativa A 0/4
2. Intermediate I 0/4
3. Grand Prix 0/4

Valmentajana toimii saksalainen Johan Gwerder.

Jokaiselle ryhmälle kirjoitetaan kommentti valmennuksen kulusta, jonka lisäksi jokainen ratsukko saa vielä henkilökohtaisesti lyhyen palautteen!

Osallistujat

Ryhmä 1. Vaativa A 1/4

Disa - Call Letter Blues HRW

Disa ja hänen kaunis tummanruunikko ratsunsa Luna pääsivätkin nauttimaan yksityisvalmennuksesta, sillä ryhmään ei ollut ilmoittautunut muita ratsukoita. Itsenäisen verryttelyn aikana vaikutti siltä, että Luna oli kiinnostuneempi vieraasta ympäristöstä kuin ratsastajastaan, mutta Disa tuntui tuntevan tammasa temput hyvin ja pian ratsukko näyttikin jo valmiilta töihin. Aloitimme valmennuksen avo- ja sulkutaivutuksilla, jotka sujuivat ratsukolta mallikkaasti. Tuttu ja suhteellisen helppo tehtävä sai Lunan selvästi rentoutumaan ja lopulta vieraan paikan jännittäminen loppui kokonaan. Avo- ja sulkutaivutusten jälkeen jatkoimme verryttävää teemaa vastalaukkaharjoituksella, jossa hevonen käännettiin vastakaarron kautta uralle vastalaukkaan. Tehtävä oli selvästi Lunalle haastavampi ja tamma vaihtoi mielellään laukan takaisin myötälaukkaan, joten Disa sai olla tarkkana pitääkseen ratsunsa tasapainoisena ja keskittyneenä vaadittuun tehtävään. Lopulta vastalaukkaharjoituksetkin sujuivat kuitenkin mallikkaasti.

Ryhmä 2. Intermediate I 4/4

Intermediate I tason ryhmässä keskityimme laukkatyöskentelyyn. Aluksi haettiin koottua “piruettilaukkaa” suuremmalla ympyrällä, jota lähdettiin pienentämään pitäen huoli siitä, että voima ja eteenpäinpyrkimys säilyivät, vaikka kokoamisaste kasvoikin. Valmennuksen lopuksi tavoite oli esittää Intermediate I radasta pätkä, jossa I:n kohdalle tehdään piruetti vasemmalle, jonka jälkeen B:n kohdalla laukavaihto ja sen jälkeen L:n kohdalla piruetti oikealle. Vaikka valmennus olikin fyysisesti melko raskas, selvisivät kaikki ratsukot siitä hyvin.


yersinio - Lorena

yersinio ja tämän rautias Lorena tamma olivat hyvin keskittyneitä koko valmennuksen ajan ja tammasta huokuikin hyvä työmoraali. Laukkaa kootessa Lorena jäi helposti ikään kuin “leijumaan”, joten yersinio saikin kiinnittää paljon huomiota siihen, että tamma liikkui eteen kokoamisesta huolimatta. Piruettitehtävän ratsukko esitti säntillisesti, mutta varsinkin jälkimmäinen piruetti jäi kaipaamaan vielä lisää tarmokkuutta ja voimaa.

sarqquu - Come On Charlie RR

sarqquu ja Charlie olivat näyttävä parivaljakko, sillä Charlie liikkui tarmokkaasti eteenpäin ja vaikutti kaikin puolin energiseltä vielä raskaan valmennuksen päätteeksikin. Varsinkin aluksi sarqquulla tuntui olevan vaikeuksia koota Charlieta tarpeeksi sillä orilla näytti menohaluja riittävän. Myös viimeisen tehtävän suorituksessa laukanvaihdon jälkeen sarqquu ei saanut oriaan aivan riittävästi kuulolle, joten jälkimmäinen piruetti meni hieman kaahailuksi.

ScrewDriver - September Westerly

ScreDriverin ja West yrittivät selvästi parhaansa koko valmennuksen ajan, vaikka nuoren orin keskittyminen vaikuttikin välillä harhailevan niin. Westille valmennus oli melko rankka ja varsinkin loppua kohden orista olikin huomattavissa pieniä väsymyksen merkkejä. Viimeistä tehtävää esittäessä ratsukko kuitenkin selvästi suoritti aivan tosissaan ja kun keskittyminen oli kohdallaan, onnistui tehtävä aivan erinoimaisesti!

HM - Monsieur Ouille

HM ja kirjava Ohukainen olivat hurmaava ratsukko, jonka yhteistyö sujui selvästi hyvin. Ohukainen keskittyi mallikkaasti työskentelyyn ja kuunteli ratsastajansa apuja hyvin. HM ratsasti siististi ja ratsukon perustekeminen oli kohdallaan, joten HM olisi voinut pyytää Ohukaiselta vielä enemmän ja yrittää saada näyttävyyttä ja ilmaa Ohukaisen tekemiseen. Lopputehtävän ratsukko suoritti varmasti, mutta hieman vaatimattomasti.

Ryhmä 3. Grand Prix 4/4

Myös Grand Prix tason ryhmässä keskityttiin laukkatyöskentelyyn ja erityisesti laukanvaihtoihin. Pääteemana oli koottu ja tasapainoisesti kulkeva hevonen sekä hevosen suoruus - siis aivan perusasioita, joita ei voi koskaan hioa liikaa. Laukanvaihtoja tehtiin ensin kolmen askeleen välein, sitten joka toisella askeleella ja lopuksi vaihdot tehtiin jokaisella askeleella. Kun vaihdot sujuivat teknisesti hyvin, lähdettiin niihin hakemaan lisää voimaa ja näyttävyyttä säilyttäen kuitenkin hevonen tasapainoisena ja rytmi tasaisena. Harjoitukset eivät menneet hukkaan, sillä jokainen ratsukko paransi tekemistään selvästi valmennuksen loppuun mennessä.


Meiju K. - Oldfinion v. Dolton

Meijulla riitti Tonnin kanssa tekemistä. Musta ori vaikutti kuumuvan päivän tehtävissä, eikä tammaseuralaisetkaan orin keskittymistä taineet ainakaan helpottaa. Meiju piti kuitenkin pään kylmänä ja sai ratsunsa hallittua, vaikka aivan ei vauhdilta ja vaarallisilta tilanteiltakaan vältytty. Kun Meiju sai Tonnin kanavoimaan energiansa työskentelyyn, oli ratsukko kuitenkin hyvin näyttävä pari.

Maura - Shondalynn TGIT

Maura ja Shonda olivat hurmaava ratsukko, jonka työskentelyä oli ilo katsella. Ei Maura tammansa selässä helpolla päässyt, mutta ratsastajan elkeistä näki, että Shondan kanssa oli jo tehty paljon töitä ja ratsukon välillä oli kehkeytynyt hyvä luottamus. Tänään tamma esiintyi erittäin tarmokkaasti ja Maura ja Shonda onnistuivatkin päivän tehtävissä aivan esimerkillisesti.

Helo - Nevermore

Vauhtia riitti myös Helon ja Noran valmennuksessa. Kaunis kimo tamma pisti ratsastajansa koville jo alkuverryttelyissä, mutta tamman sivuloikat ja ryntäilyt eivät ratsastajaa päässeet yllättämään. Alkuverryttelyn jälkeen ratsukon meno rauhoittui, mutta varsinkin vaihdoissa joka askeleella Nora selvästi jälleen kuumui ja meno muuttui hieman kaahailuksi. Lisää vaan treeniä kärsivällisyyteen!

Tinu - Toodaloo Motherducker 5594

Tinu ja Moona olivat valmennuksen tasaisin ratsukko, eikä Moona tuntunut välittävän, vaikka muiden ratsut ottivatkin hieman kierroksia tehtävistä. Ratsukko toimi hyvin yhteen. Välillä kuitenkin tehtävät sujuivat melkeimpä liian rauhallisesti ja Tinu saikin pyytää Moonalta vielä vähän enemmän varsinkin vaihdoilla joka askeleella.