Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Yummylicious Mangotango Solo

"Tango"

VH15-031-0336


suomalainen puoliverinen, tamma
rautias, 165 cm
s. 01.08.2014, 8v.

Kasvattaja Yogi, Solo
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © SN,

Tango oli lopulta varsinainen sika säkissä –ostos, sillä täysin hurmaantuneena tamman upeasta suvusta ja kauniista kuvista, tein ostopäätöksen juuri kyselemättä tamman luonteesta. Toki tiesin, että tamman isä Alcohol Solo on varsin rehti ja hyväkäytöksinen ori, mutta siinä kaikki. Onneksi Tango onkin perinyt aimo annoksen isänsä luonteesta ja tamma onkin mitä lempein ja kiltein hevonen. Muuten varsin rauhallisesta ja hillitystä tammasta löytyy kuitenkin vauhtia ja virtaa, kun näkökentässä on esteitä.

Hoidettaessa Tango on oikein leppoisaa seuraa. Tamma nauttii harjaustuokioista ja seisoo rauhassa paikoillaan niin kauan kuin tarvitsee. Myös eläinlääkäri ja kengittäjä saavat rauhassa tehdä työnsä Tangon kanssa, sillä tamma suhtautuu tyynesti myös ikävämpiin hoitotoimenpiteisiin. Jos tammaa käsittelee kiireisesti ja liian kovin ottein, saattaa Tango huomauttaa tästä kiukkuisella hännän huiskauksella tai jopa näykkäämällä ilmaan, mutta sitä se ei tee ilman painavaa syytä ja silloin hoitajan on parasta miettiä omaa toimintaansa.

Tango rakastaa työtänsä estehevosena ja riemastuu silminnähden aina, kun kentälle on kasattu esteitä. Silloin tammasta varmasti löytyy virtaa ja ratsastaja saakin tehdä täyden työn saadakseen tamman keskittymään vauhdin lisäksi myös muuhun. Tango on rohkea ja välillä varsin omapäinen hevonen, joka tekee mielellään itse omat ratkaisunsa, jos ratsastaja ei ole täysin läsnä tai vaikuta tarpeeksi vahvasti tammaan. Niinpä Tango tarvitseekin määrätietoisen ratsastajan, joka saa vakuutettu tammalle, että hänen päätöksiään kannattaa kuunnella. Tasamaalla työskennellessä Tango sen sijaan on yllättävän vaisu ja tahmea, joten tavallista koulutreeniäkin kannattaa silloin tällöin piristää parilla puomilla, jolloin Tangon kaviokin nousee hieman reippaammin.

Kilpailuissa Tango on aina into piukeana, eikä oikein malta odottaa radalle pääsyä. Niinpä verryttelyissä saakin yleensä painiskella keskittymiskyvyttömän, sähläävän tamman kanssa, joka esittää komeat pierupukkilaukat pienenkin esteen ylittämisen jälkeen. Tästä ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä radalla Tango pyrkii aina parhaaseensa ja keskittyy huomattavasti paremmin, ellei tammalta sitten katoa jarrut täysin. Mutta ainakin aikaratsastuksessa Tango on aivan lyömätön!


Sukutaulu

i. Alcohol Solo
fwb-ori, 170 cm, kimo
ERJ-I, ERL-II
ii. Osiris V.Bryort
fwb-ori, 169 cm, rautias
VIR MVA Ch, ERJ-I, SPL-I, YLA2, ERL-III, SJP-II
iii. Chapassio
trak-ori, 172 cm, papurikko
VIR MVA Ch
iie. Supegrior
fwb-tamma, 165 cm, rautias
ie. Furore NON
fwb-tamma, 165 cm, kimo
ERJ-I, SPL-I YLA2, ERL-III, MASTER
iei. Capoltin d. Urvan
fwb-ori, 166 cm, ruunikko
ERJ-III, YLA3
iee. Millefeuille GÅ
fwb-tamma, 172 cm, kimo
e. Mango Melon Solo
fwb-tamma, 168 cm, rautias
ei. Arte Ginseng Solo
fwb-ori, 170 cm, ruunikko
ERJ-I, KERJ-I
eii. Ironsky
fwb-ori, 171 cm, musta
VIR MVA Ch, KERJ-I, SPL-I, ERJ-II, YLA2
eie. Hit and Run
fwb-tamma, 170 cm, ruunikko
KERJ-I, ERJ-I
ee. Mango Marengue Solo
fwb-tamma, 168 cm, punarautias
VIR MVA Ch, ERJ-I, KTK-II
eei. Tropic Thunder GER
hann-ori, 164 cm, mustankimo
VIR MVA Ch, ERJ-I, YLA1, KTK-III
eee. Mangomix Rooibos
fwb-tamma, 167 cm, punarautias
VIR MVA Ch, ERJ-I, YLA2, KTK-II

Jälkeläiset

Mango Mojito Wolf
fwb-tamma
s.03.01.2016
i. Runaway Luno

Kilpailut

Painotuslaji: esteratsastus
Koulutustaso: 160cm, Vaativa B

Tango kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset


Päiväkirja

10.03.2015 - Herkkuostoksilla

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Kun on kerran mennyt repsahtamaan, niin seuraava repsahdus tapahtuukin jo helpommin ja niinpä löysin itseni jälleen kerran allekirjoittamassa kauppakirjoja mitä lupaavimmasta estehevosesta. Mukaani ei kuitenkaan tarttunut mikä tahansa loikkija, vaan ei enempää eikä vähempää kuin ihka oma Sololainen! Aivan kuin tämä ei olisi ollut jo tarpeeksi, on uusin silmäteräni osa paljon ihailemaani Solon Herkkuprojektia ja erityisesti Mangomix Rooiboksesta lähtöisin olevaa tammalinjaa, joka on hedelmäprojektin tammalinjoista oma suosikkini. Niinpä odotukset varsan suhteen ovatkin kovat ja tavoitteet suunnattu korkealle.

Koska Tango lempinimen saanut uusi lellikkihevoseni näytti niin täydelliseltä paperilla, odotin tamman olevan luonteeltaan vähintään hirviö, joka napsii pieniä ratsuttajia ja tallimestareita välipalaksi. Toisin kuitenkin kävi, sillä heti saavuttuaan Tango on osoittanut olevansa erittäin hyväkäytöksinen, älykäs ja positiivinen tamma, jonka kanssa on helppo työskennellä. Niinpä en malta odottaa, että pääsemme tamman kanssa starttaamaan ensimmäisissä kilpailuissa ja suuntaamaan kohti mainetta ja kunniaa.

12.07.2015 - ERJ:n alaiset tarinakilpailut Kidlington Stablesissa

muu teksti - kirjoittanut Otterley

12.07.2015 ERJ:n alaiset tarinakilpailut Kidlington Stables 120cm 2/4

Osallistuimme Tangon kanssa Kidlington Stablesissa järjestettyihin erj:n alaisiin esteratsastuskilpailuhin. Tango oli tapansa mukaan varsin vireänä ja radalla nähtiikin vauhtia ja vaarallisia tilanteita..

Luokka 4. 120cm Tehtävänanto: Mistä löytää jarrut kun ne tuntuu kokonaan kadonneen? Kuinka suoriudut radasta hevosesi viilettäessä tukka putkella tuhatta ja sataa?

Tangon kanssa ei ole ensimmäinen kerta, kun vasta radalla huomaa, että kisavarustuksesta on tainnut unohtua jarrut kotiin. Tänään sellainen päivä iski hieman yllättäen, sillä vielä verryttelyssä tamma oli ollut varsin rauhallinen ja hyvin kuulolla. Kun tuomarin pilli sitten vihelsi lähtöluvan merkiksi, tuntui kuin aika olisi hidastanut. Tango nimittäin ampaisi liikkeelle ilman erillistä kehotusta kuin tykin suusta. Onneksi sentään ohjausjärjestelmä toimi moitteettomasti ja onnistuin kääntämään tamman lähtölinjalta ensimmäiselle estelle. Varsin hallitsemattoman hypyn jälkeen yritin pidättää tammaa ensin nätisti ja lopulta varsin voimakkaasti, mutta sillä ei ollut vaikutusta edes Tangon korvien asentoon. Toinen este ilmestyi eteemme yllättäen ja rukoilin mielessäni, että vain pääsemme sen yli. Kun keikuin Tangon selässä vielä tämänkin loikan jälkeen, päätin heittää suorituksen herran haltuun ja keskittyä ohjaamaan tamman esteille niin hyvin kuin mahdollista. Vauhdin aiheuttama viima sai silmät vuotamaan ja näkökentän sumenemaan. Edes korvissa ujeltava tuuli ei onnistunut peittämään yleisön kohahduksia, kun yritin saada Tangon tasapainoin pysymään tamman huimaan vauhtiin nähden aivan liian tiukoissa kaarteissa. Kun lopulta ylitimme maalilinjan, olin pudota tamman selästä pelkästä helpotuksesta. Jokainen lihakseni tärisi, kun spagettia olevin käsin tein hennon pidätteen ja Tango tyytyväisesti pärskähtäen siirtyi lyhyen ravipätkän jälkeen mukisematta rentoon käyntiin.

Ruusukkeen tarjosi MWS Boutique!

31.01.2016 - Haperon estevalmennus

valmennus - kirjoittanut Hapero

Tänään valmennettavaksi saapui hieno, suomalainen puoliveritamma Tango ratsastajineen. Tarkoituksena oli harjoitella lähinnä vaikeita lähestymisiä ja estekokonaisuuksia. Olin pystyttänyt maneesiin jo melkoisen vaativan radan ahtaine lähestymisineen ja lyhyine esteväleineen, samalla kun ratsukko verkkasi omatoimisesti kaikissa askellajeissa ja otti muutaman näpsäkän oloisen verkkahypyn pystylle. Tangolla oli vauhti päällä ja ratsastaja sai tosissaan pidätellä sitä välillä. Työstimme rataa aloittaen yhdestä esteestä ja lisäten aina yhden tai kaksi estettä mukaan. Mitä enemmän esteitä astui kuvioihin, sitä tärkeämmäksi tuli hallita ratsu joka askeleella. Aika monta kertaa Tango otti liikaa kierroksia ja ratsastaja sai todella tehdä töitä saadakseen tamman mahtumaan esimerkiksi ahtaan kolmoissarjan väleihin tai hyppäämään puhtaasti erittäin tiukan kaarteen jälkeisen okserin. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt miten hyvin yhteistyö ratsukolla sujui ja miten ratsastaja oppi virheistä kerralla - ikinä ei ratsukko mokannut samassa kohtaa uudestaan ja molemmat saivat kyllä olla tyytyväisiä valmennuksen päätteeksi!

31.01.2016 - Osallistuminen tammikuun ERJ-Cupin tarinaluokkaan

muu teksti - kirjoittanut Otterley

31.01.2016 Kutsu 160cm 10/15

Tehtävänanto: Joulu ja uusivuosi meni ja samalla sinä ja ratsusi lomailitte. Mutta miten meni ensimmäiset kisat loman jälkeen? Oliko kaikki ok? Takkusiko joku vai menikö kaikki ihan miten sattuu? Kirjoita väh. 100 sanainen tarina joko sinun tai ratsusi näkökulmasta.

Ei ehkä mikään maailman paras suunnitelma avata vuoden 2016 kisakautta suoraan ERJ-Cupissa. Joka tapauksessa tammikuun puolessa välissä tapaturmavakuutus oli uusittu, Tango ilmoitettu kilpailuihin ja lyhyt, mutta sitäkin tehokkaampi treenikausi aloitettu. Parin viikon päästä ensimmäisen esteen hyppäämisestä pitkän loman jälkeen lämmittelimme jo täyttä päätä suurkilpailuissa 160cm rataa varten. Olin laskenut sen varaan, että luotettava ja kaiken kokenut kisaratsuni ei ottaisi kierroksia kisapaikan jännittyneestä tunnelmasta, mutta väärässä olin. Niinpä radalle mennessä toivoinkin vain, että selviäisimme loppuun asti ehjin nahoin.

Näin sivusilmällä, kuinka valmentaja peitti silmänsä käsillään, kun lähtömerkki kuului ja Tango pinkaisi liikkeelle. Itsekin olisin vainut halunnut sulkea silmäni ja antaa Tangon hoitaa radan. Tamma kun selvästi oli sitä mieltä, että tiesi tarpeeksi hyvin mitä oli tekemässä kuuntelematta apuja. Ensimmäisen esteen jälkeen jotain kuitenkin loksahti paikoilleen, sillä yhtäkkiä tunsin allani taas tutun kilparatsuni, jonka kanssa olimme ratsastaneet läpi lukuisia samanlaisia ratoja. Ehkäpä sekä ratsun että ratsastajan jännitys oli lopulta purkautunut. Niinpä ohjasinkin Tangon määrätietoisesti seuraavan esteen yli ja itsevarmuuteni kasvoi kasvamistaan radan edetessä. ”Kyllä tällä kelpaa vuosi 2016 aloittaa”, taputin tyytyväisenä Tangon kaulaa nollaradan jälkeen.