Hukkapuron valmennuspäivä 25.7.2015

Tervetuloa osallistumaan Hukkapurossa järjestettävään kouluvalmennukseen 25.7.2015. Päivän aikana järjestetään ryhmät sekä oreille että tammoille. Valmennuksen taso on Intermediate I - Grand Prix luokkaa ratsukoiden toiveisen mukaan. Tällä kertaa valmennukseen ovat tulleita kaikki puoliveriset kantakirjaan katsomatta. Neljän ratsukon kiintiön lisäksi ryhmiin otetaan Hukkapuron kasvatteja rajattomasti! Jokainen ratsukko saa valmennuksestaan itselleen 100+ sanan merkinnän. Valmentajan toimii tällä kertaa Hukkapuron omistaja Otterley Wilson.

Osallistuminen

Lähetä osallistumisesi sähköpostilla osoitteeseen virtuaali@salaovi.net otsikolla "Heinäkuun valmennuspäivä" muodossa:

Ryhmä nro.
Ratsastaja - Hevosen nimi (http://-alkuinen osoite)
Lyhyt vastaus kysymyksiin: Mitä toivot valmennukselta? Mihin mahdolliseen ongelmaan haluat valmentajan kiinnittävän huomiota?

Huom! Valmennukset ovat avoinna vain puoliverisille! Jos hevoselta ei löydy sivuiltaan luonnetta, liitäthän ilmoittautumiseesi mukaan lyhyen kuvauksen siitä, millainen hevosesi on ratsastettaessa.

Ryhmät

Kaikkiin ryhmiin otetaan neljä osallistujaa (+ Hukkapuron kasvatit, jotka osallistuvat kiintiön ulkopuolelle). Yksi ratsastaja voi ilmoittaa vain yhden hevosen koko valmennuspäivään (Hukkapuron kasvattien omistajat voivat ilmoittaa molempiin ryhmiin yhden hevosen, joista vähintään toisen on kuitenkin oltava Hukkapuron kasvatti).

Huom! Valmennuksesta saat 100 sanaisen, kun yhdistät ryhmän yleisen kommentin ja henkilökohtaisen kommentin

Ryhmä 1. Orit 4/4

Orien ryhmässä oli tällä kertaa mukana hyvin tasokkaita ratsukkoja, joten pääsimme tekemään niin kokoavaa työskentelyä ravissa piaffen ja passagen harjoitteluna sekä lisäksi hiomaan laukanvaihtoja jokaisella askeleella. Lopuksi kävimme läpi vielä piruetin ratsastamista. Päivän ohjelma ei siis ollut mikään helppo paketti, mutta ratsastajat selvisivät annetuista tehtävistä pääsääntöisesti hyvin.

 1. Tuulia T. - Senator Chapie
  Tuulian ja Sakun yhteistyö sujui loistavasti läpi koko valmennuksen ja ratsukosta selvästi näki, että yhteistyötä takana oli jo paljon. Niin Tuulialla olikin hyvin hallussa Sakun ratsastaminen, vaikka orilla olikin vähän taipumusta hätäilyyn. Erityisesti piaffe ja passagepätkissä, jotka vaativat hyvää kokoamista, Saku olisi halunnut kaahottaa pois alta, joten käskinkin Tuulian keskittyä istumaan orin selässä mahdollisimman raskaasti ja miettimään orin kokoamista ja jarruttamista istunnan kautta. Näin Saku ei jäänyt vain juoksemaan ohjaa vasten, vaan joutui oikeasti kokoamaan itsensä.
 2. yersinio - Oldfinion v. Tico
  Myös yersinio ja Tico olivat varsin tasapainoinen ratsukko, jonka meno näytti pääosin varsin hyvältä. Jäin kuitenkin kaipaamaan ratsukolta tarkkuutta tehtävän aloittamiseen ja lopettamiseen. Kaikkein eniten päänvaivaa tuntui tuottavan siirtyminen reippaampaan askellajiin tai tässä tapauksessa siirtyminen kootusta piaffesta ja passagesta takaisin lennokkaampaan raviin. Peräänkuulutinkin yersiniolta rentoutta ja käskin naisen antaa jopa liioitellen Ticolle tilaa edetä ja pikkuhiljaa tilanne paranikin. Ori tarvitsee kunnolla rohkaisua edetäkseen, joten apujen kanssa ei kannata arastella siirtymistä tehdessä.
 3. Sonja - DD's Baelfire
  Sonjan ja Baen valmennus sujui hieman vauhdikkaammissa merkeissä, kun ori ei olisi malttanut millään keskittyä annettuihin tehtäviin. Varsinkin piaffeen ja passageen rauhoittuminen tuntui olevan ratsukolle erittäin haastavaa, joten käskin Sonjan siirtää Baen kokoamisen jälkeen ravin sijasta käyntiin. Näin hevonen alkoi ennakoida käyntiin siirtymistä, jolloin rauhoittuminen sujui helpommin ja piaffesta ja passagestakin tuli hallitumpaa. Sama vinkki toimi myös laukanvaihdoissa, missä Bae lähti aluksi kiihdyttelemään.
 4. Laura - Oceanous
  Lauran ja Eepin yhteistaival on vasta aluillaan ja sen huomasikin ratsukon toiminnasta tietynlaisina puolin ja toisin tunnusteluna, eikä kaikki sujunut aina aivan putkeen pienien kommunikaatiokatkosten takia. Nämä virheet kuitenkin hioutuvat ajansaatossa pois itsestään, kun ratsastaja ja hevonen oppivat tuntemaan toisensa paremmin. Eepi vaikutti olevan vähän hitaalla ja tahmealla tuulella, joten Laura saikin virittää oria ihan kunnolla, että sai tämän liikkeelle. Tähän nopeaan tahtiin tehdyt siirtymiset toimivat hyvin.

Ryhmä 2. Tammat 4/4

Tammojen valmennuksessa keskityimme myös piaffe- ja passagesiirtymisiin ja hioimme lopuksi laukanvaihtoja eri askelmäärillä. Piruetteihin asti emme kuitenkaan tämän ryhmän kanssa edenneet ajan puutteen takia. Tässä ryhmässä mukana ei ollut aivan yhtä kokeneita konkareita kuin orien ryhmässä ja se näkyikin ryhmän tasossa. On kuitenkin hienoa nähdä, että tulevaisuudessa kouluradoille on tulossa varmasti hienoja ilmestyksiä, kunhan tammat tästä vielä kehittyvät.

 1. Hamzi - Solores Claiborne
  Dolores pisti Hamzin tänään koville, eikä tamma olisi halunnut oikein edetä eteenpäin tai taaksepäin. Niinpä Hamzi selvästi jännittyikin tamman selässä, mikä vain pahensi tilannetta. Kannustin Hamzia yrittämään pysyä mahdollisimman rentona ja säädimme myös ratsastajan istuntaa hieman, mihin Dolores tuntui vastaavan positiivisesti. Niinpä tamman kanssa kannattaakin pysyä äärettömän tarkkana istunnan kanssa ja yrittää rentoutua tilanteessa kuin tilanteessa. Tammaa vastaan taistelu kun ei hyödytä mitään, vaan motivaatio työskentelyyn löytyy rentouden kautta.
 2. Nana - Seuce's Cavariadne
  Nanalle pitkäaskelisen Caran kokoaminen vaikutti olevan hieman hankalaa koko valmennuksen. Ravissa se kuitenkin onnistui hieman paremmin ja keskittymällä aktiivisesti puolipidätteiden tekoon Nana saikin Caran kulkemaan hyvin piaffea ja passagea. Laukassa tamma kokoontui vielä hankalammin, eikä laukanvaihdot meinanneet onnistua tarpeeksi rytmikkäästi Caran huidellessa menemään takajalat pitkänä. Kannattaakin siis keskittyä kasvattamaan Caran lihaskuntoa, jotta kokoaminen muuttuu helpommaksi. Ratsastuksen ajan kannattaa myös kokoajan keskittyä miettimään aktiivisia takajalkoja, kunnes tamma alkaa toimimaan paremmin.
 3. Reprobate - Amar Benoite
  Benoite esiintyi valmennuksessa selkeästi edukseen ja tamma pärjäsikin hyvin niin piaffe- ja passagesiirtymisissä kuin myös laukkatehtävässä. Tammalla vaikutti olevan taipumusta alkaa ennakoimaan tehtäviä muutaman toiston jälkeen, joten käskinkin Reprobaten keskittyä tekemään tehtävän joka kerta hieman erilailla esimerkiksi laukanvaihdossa muuttamalla askelten määrä laukanvaihtojen välissä. Ehdotin myös, että Reprobate kotona harjoittelisi ratoja ns. pala kerrallaan niin, ettei Bernoite oppisi rataa ”ulkoa”, jos sitä toistettaisiin monta kertaa harjoituksissa. Näin tamma pysyisi radalla paremmin kuulolla ja siihen saisi hieman enemmän eloa automaattisen suorittamisen sijaan.
 4. Cery - Shadow's Lunaris
  Lulu ja Cery olivat valmennuksen ratsukoista kokeneimmasta päästä ja sen myös huomasi ratsukon menosta. Lulu selvisi annetuista tehtävistä helposti ja kaikesta näki, että tamma oli näitä ehtinyt jo elämänsä aikana harjoitella paljon. Rutinoituminen tehtäviin olikin Lulun suurin ongelma ja Ceryllä oli hieman vaikeuksia saada tammaa syttymään tehtävistä niin, että tehtäviin saataisiin taitavan teknisen suorituksen lisäksi myös enemmän näyttävyyttä. Pyysin Ceryakin herättelemään Lulua nopeilla siirtymisillä, jotta tamman reaktiokyky paranisi ja sitten kunnolla liioittelemaan tekemäänsä tehtävää. Näin Lulu pikkuhiljaa alkoi muuttua hieman reippaammaksi.