Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Teerivaaran Pirupoika

"Riku"

VH15-018-0796


suomenhevonen, ori
rautias, 156 cm
s. 15.04.2015

Kasvattaja Teerivaara
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

KRJ-II, ERJ-III

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuollut 28.1.2017

Riku on reipas oripoika, joka tekee töitä nöyrästi, mutta josta löytyy myös luonnetta tarpeen tullen. Riku vastaa aika täydellisesti sitä tyypillistä mielikuvaa rehdistä ja reippaasta suomenhevosesta, joka taipuu niin kouluun kuin esteille, kulkee pelottomasti maastossa ja toimii myös kärryjen edessä. Toki Rikusta löytyy myös suokeille tyypillistä jääräpäisyyttä, mutta ori on huomattavasti helpompi tapaus kuin esimerkiksi tallikaverinsa Turo.

Hitaasti lämpenevänä hämäläisenä saattaa Riku aluksi suhtautua uusiin tuttavuuksiin hieman varauksella, jolloin ori tarkkailee ja vahtii hoitajan jokaista liikettä. Yleisesti Rikun kanssa on kuitenkin varsin leppoisaa puuhailla, sillä tutun ihmisen kanssa ori nautiskelee harjailusta silmät ummessa ja takajalkaansa lepuuttaen. Orin kanssa on vain muistettava käyttää rivakoita otteita, sillä paksunahkainen ori kutiaa helposti ja samanlainen harjaus, joka tallin herkkänahkaisille kouluprinsessoille kelpaa saa Rikun vain ärsyyntymän.

Ratsastettaessa Riku on myös varsin hitaasti lämpenevä, joten orin kanssa saakin varata aikaa kunnon alkuverryttelyihin. Aluksi Riku on myös notkea kuin rautakanki, joten parasta alkuverryttelyä Rikun kanssa onkin keskittyä taivutteluihin erilaisilla volteilla ja ympyröillä tai erilaisilla väistöillä. Vaikka aluksi Riku saattaakin vaikuttaa hieman vastahakoiselta töiden aloittamisen suhteen, muuttuu se yleensä lämmettyään reippaammaksi ja innokkaammaksi ratsuksi. Epävarmaa ratsastajaa Riku saattaa testata pysähtelemällä keskelle kenttää, mutta kunhan ei anna orille periksi, ei testailu pian aiheuta enää ongelmia.

Kouluratsuna Riku on jokseenkin vaativa, sillä orin saaminen liikkeelle voi olla hankalaa ja ori jääkin helposti hieman tahmeaksi ratsastaa, jos ratsastajalle ei ole apukeinona raippaa. Niinpä verryttelyssä tärkeää onkin keskittyä ”temppujen” kertaamisen sijasta virittämään Rikua erilaisilla siirtymisillä ja yrittää tehdä siitä mahdollisimman nopea pohkeille. Esteillä Riku liikkuu itse eteen ihan omin avuin, mutta tarvitsee ratsastajan tukea ja kannustusta hyppäämiseen. Ori nimittäin kieltää melko helposti, jos lähestyminen on hankala tai este hieman erikoisempi.


Sukutaulu

i. Viisikon Touhupoika
sh-ori, 157 cm, tummanrautias
KTK-II
ii. AGH Tuulenpuuska
sh-ori, 162 cm, rautias
KRJ-I, ERJ-I, KERJ-I, VVJ-I, YLA2, SLA-I, VPA3
ie. Vellamo
sh-tamma, 155 cm, punarautias
KTK-II, YLA1, SLA1, MSY-P
e. Rätvänän Pirpana
sh-tamma, 148 cm, kimo
ei. Reemeli
sh-ori, 149 cm, voikko
KTK-III
ee. Popittiina
sh-tamma, 147 cm, rautias
KTK-II


Kilpailut

Painotuslaji: yleis
Koulutustaso: Vaativa B, 80cm, tutustumisluokka, noviisi valjakko

Riku kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset

31.11.2016 ERJ-III palkinto esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa
(8 + 40 + 25 + 20 + 11 = 104 p. / ERJ-III - tilaisuus)

20.12.2016 KRJ-II palkinto kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa
7 + 40 + 22,25 + 18 + 11 = 98,25 p. / KRJ-II - tilaisuus)


Päiväkirja

31.05.2015 - Kesälaitumelle!

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Hukkapuron suokkikaksikolla alkoikin nyt oikein kunnon kesäloma, kun orit pääsivät lomailemaan Noitamäen kesälaitumelle. Turo ja Riku ovatkin lomansa ansainneet, sillä poikien kanssa kevään kilpailutahti on ollut melko tiukka. Molempien kanssa olemme kuitenkin onnistuneet nousemaan vaativalle tasolle ja kansallisiin luokkiin, joten kilpailuiden suhteen olemmekin erittäin hyvin tavoitteessa.

Turo ja Riku saapuivat Hukkapuroon hyvin samoihin aikoihin ja siitä lähtien kaksikko on ollut täysin erottamaton, joten oli sanomattakin selvää, että kavereiden on päästävä samalle laitumelle. Orit nimittäin asustavat keskenään pihatossa (eivätkä juuri välitä kämppiksinä olevista poneista), treenaavat usein samaan aikaan ja käyvät samoissa kilpailuissa, joten on turhaa ihmetellä, miten kaksikosta onkin tullut varsinainen paita ja peppu. Sitä mitä vanhempi Turo tekee edellä, seuraa nuorempi Riku yleensä perässä ja kaksikko onkin valloittanut sympaattisuudellaan kaikkien Hukkapurolaisten sydämet.

Itse laitumelle lasku sujui Rikun ja Turon kanssa hyvin rauhallisesti. Olin varautunut siihen, että pojilla riittäisi virtaa ja intoa ja siksi pyytänyt tallimestarimme Paulan mukaan avuksi ja henkiseksi tueksi, jotta orit saataisiin kaikessa rauhassa laitumelle, mutta tämä tuntui jälkikäteen hieman liioittelulta. Turo ja Riku nimittäin maleksivat laitumelle ilman kiirettä ja vapauduttuaan jäivät mussuttamaan ruohoa aivan aidan viereen, kun muut kirmailivat innoissaan kauempana. Odotettavissa voikin olla siis pullukoita poikia, kun laidunkausi loppuu.. Mekin Paulan kanssa tosin pääsimme nauttimaan keväisistä herkuista, kun laitumelle laskun jälkeen tarjolla oli kahvia ja aivan ihanaa, itse tehtyä mansikkakakkua.

06.12.2015 - Itsenäisyyspäivän suokkikilpailut Pikkulinnun tallilla

muu teksti - kirjoittanut Otterley

Näyttelyt

Rikun kanssa osallistuimme myös Pikkulinnun tallilla järjestettyihin itsenäisyyspäivän suokkikilpailuihin. Ori suhtautui matkustamiseen ja uuteen paikkaan rennosti ja näyttelyosuus orilta sujuikin jopa turhan rennoissa merkeissä. Tarvitsimme nimittäin lopulta avustajan hieman hoputtamaan Rikua eteenpäin, jotta saimme esitettyä käynnin ja ravin kunnialla tuomareille. Myöskin Rikun seisoma-asennossa olisi ollut parannettavaa, sillä nyt ori oli kuulemma hieman ryhditön. Näyttelyosuuden mokat menivät kuitenkin varmasti osittain varsin kehnon ja kokemattoman esittäjän (siis allekirjoittaneen) piikkiin, sillä kyseessä olivat ensimmäiset näyttelyt, joissa olimme Rikun kanssa.

Kouluratsastus

Kouluratsastus on meille Rikun kanssa paljon tutumpaa puuhaa, joten radalla lähdinkin varsin itsevarmana. Olin varannut hyvin aikaa Rikun verryttelemiseen ja olin saanut orin hyvin kuulolle, vaikka se olikin vaatinut varsin paljon siirtymisten ratsastamista. Radalle lähdettäessä Riku tuntui varsin hyvältä, sillä se kulki eteen omalla moottorilla ja vaikutti muutenkin paljon reippaammalta kuin aamun näyttelyissä.

Helppo A rata meni alusta loppuun varsin rutiinilla, sillä se on luokka, jota olemme Rikun kanssa kisanneet paljon. Riku kuunteli hyvin apuja ja esiintyi ehdottomasti edukseen ja saimme suoritettua radan läpi ilman rikkeitä. Ainoastaan laukassa Riku olisi voinut olla hieman tahdikkaampi, sillä nyt se jäi hieman hitaaksi ja varsinkin laukanvaihto käynnin kautta venähti hieman pitkäksi. Kaiken kaikkiaan sain kuitenkin olla tyytyväinen hyvin menneeseen rataan Rikun kanssa.

Esteratsastus

Esteille verryttelin Rikunkin kanssa vain kevyesti sillä ori tuntui erittäin hyvältä ratsastaa kouluradan jälkeen. Ensimmäisessä verryttelyhypyssä tippui ylin puomi, mikä sai Rikun varovaiseksi ja jopa hieman epävarman tuntuiseksi, mutta seuraavat hypyt sujuivat jo paremmin. Esteradalle lähdimmekin siis varsin hyvin mielin. Osasin kuitenkin varautua siihen, että Rikulla saattaisi mennä pupu pöksyyn, kun pääsisimme radalla.

Lähtömerkin jälkeen huomasin olleeni oikeassa, ja että hyvän ja varman tuntuinen hevonen oli selvästi jäänyt verryttelyalueelle. Riku laukkasi hyvin tahmeasti ja jouduinkin kannustamaan ja rohkaisemaan oria paljon ennen ensimmäistä estettä, jota ori lähestyi kovasti epäröiden. Lopulta pääsimme esteen yli lähes paikaltaan tehdystä hypystä, eikä seuraavakaan este ollut sen helpompi. Vaikka radan ensimmäiset esteet ylittyivätkin varsin tahmeasti, niin pikku hiljaa Riku sai kerättyä varmuutta enemmän ja enemmän ja lopulta hyvä rytmi radan suorittamiseen löytyi muutamalle viimeiselle esteelle. Niinpä saimmekin lopetettua radan positiivisin mielin, vaikka alku olikin ollut hankalaa.

Ruusukkeet tarjosi MWS Boutique