Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Hukan Manila

"Manila"

VH16-013-0156


oldenburg, tamma
voikko, 167 cm
s. 01.09.2016

Kasvattaja Hukkapuro
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Lucie Dimitrov,

Manila on räiskähtelevä ja elämäniloinen tamma, jonka seurassa on hankalaa olla huonolla tuulella. Seurallinen ja hieman hömelö tamma saa päivän kuin päivän kirkastumaan jo pelkällä olemuksellaan, sillä tamma tuntuu aina tietävän, milloin lempeä hörähdys, tyyni läsnäolo tai joskus jopa piristävä pukkilaukka on paikallaan. Tamma tulee erinomaisesti toimeen niin ihmisten kuin hevostenkin kanssa ja aivan erityisesti tamma tykkää viihdyttää nuorempia varsoja tarhassa ja laitumella, vaikka ikää siltä alkaakin jo löytyä. Seurallinen tamma ei viihdy yksin ja niinpä onkin aina varmistettava, että tarhassa on kaveri, eikä tamma ole ensimmäisenä tai viimeisenä tallissa.

Manila on varsin helppo hoidettava, sillä se seisoo rauhassa paikallaan harjailun ajan, eikä varustaminenkaan vaadi sen kummempia kikkoja. Peseminen on Manilan mielestä hieman epämukava toimitus ja välillä se saattaa jäädä jumittamaan pesuboksin ulkopuolelle. Onneksi tamma on varsin helposti lahjottavissa leivänkannikoilla tai porkkanan pätkillä, joten hankalammistakin toimenpiteistä tamman kanssa selviää ilman suurempia taisteluita. Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa Manila saattaa myös aluksi hieman epäröidä, mutta yleensä se käyttäytyy kuitenkin asiallisesti.

Kun Manilan selkään kipuaa, saa olla valppaana. Pääasiassa tamma on varsin rauhallinen ratsastettava, mutta silloin tällöin se ottaa lähes varoittamatta spurtteja pukkien kera tai ilman. Erityisesti jos tamma huomaa olevansa kaukana kavereista tai mikä pahempaa - kokonaan yksin, voi varautua siihen, että tamma yrittää poistua pikavauhtia suuntaan tai toiseen. Paras tapa ehkäistä näitä ryntäilyjä on pitää Manila tiukasti keskittyneenä työntekoon, sillä kun tekemistä riittää, unohtuu turhat sinkoilut varsin nopeasti. Maastoon ei Manilan kanssa kannata missään nimessä lähteä yksin, mutta kaverin seurassa tamman kanssa voi kyllä hyvin nauttia mukavista maastoretkistä.

Matkustaessa Manila tarvitsee aina kyytiin myös kaverin tai se stressaantuneena elämöi koko matkan. Onneksi yleensä esimerkiksi kilpailuihin meiltä on lähdössä poikkeuksetta useampia hevosia, joten matkaseurasta ei ole puutetta. Kunhan kaveri on henkisenä tukena, on Manila matkustuksen mallioppilas, joka kävelee kiltisti traileriin ja sieltä ulos, eikä matkallakaan turhia hötky. Kilpailuissa Manila hörisee ja hirnuu muille hevosille ja suurin haaste onkin saada se keskittymään toisten sijasta omaan suoritukseen. Toisaalta esimerkiksi verryttelyalueen ahtaus ei tätä tammaa haittaa, sillä sei ei juuri korvaansa lotkauta, vaikka vieras hevonen menisikin aivan vierestä. Radalla Manila on pidettävä koko ajan keskittyneenä ja tiiviisti työnteossa, jotta sen kanssa saa ehjän suorituksen. Muutaman kerran tamman kanssa on nimittäin käynyt niin, että kesken radan tamma on tajunnut kavereidensa jääneen verryttelyalueelle ja täyskäännöksen jälkeen radalta poistuminen on tapahtunut pukkilaukan saattelemana, mutta onneksi kokemuksen karttuminen on selvästi vähentänyt näitä sattumuksia.


Sukutaulu

i. Piratanz
old-ori, 163 cm, voikko
KRJ-II
ii. Purzelbaum
old-ori, 170 cm, ruunikko
ie. Diamantanz
old-tamma, 169 cm, voikko
e. Oldfinion Mallory
old-tamma, 165 cm, ruunikko
VIR MVA Ch, KTK-III, KV-II, KRJ-II, YLA2
ei. Mousseux Noir
old-ori, 173 cm, musta
VSN Champion, KTK-II, KERJ-I
ee. Sehnsucht
old-tamma, 163 cm, ruunivoikko

Jälkeläiset

Hukan Malin
old-tamma
s.01.09.2017
i. Oldfinion Dancer
KRJ-III

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix, 90cm

Manila kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Näyttelyt

NJ:n alaiset näyttelyt 11.10.2017 Oldfinion Dressage Oldenburgtammat 4/6 irtoSERT

31.10.2016 KRJ-Cup Lokakuu 2016 Vaativa B 10/260

Saavutukset