Hukkapuro

virtuaalitalli / a SIM-game stable

Aidan Liam

"Liam"

VH13-035-0193


connemara, ori
kimo, 142 cm
s. 03.06.2013

Kasvattaja Aida Connemaras
Omistaja Otterley Wilson VRL-12757

virtuaalihevonen / a sim-game horse

Kuvat © Ehsan Lebatihem (CC BY-NC-ND 2.0) ,

Liam on perusluonteeltaan varsin viihdyttävä ja helposti lähestyttävä poni, jolta kuitenkin löytyy hämmentäviä antipatioita kaikkea kahisevaa kohtaan. Niinpä ori vanhasta iästään ja leppoisasta luonteestaan huolimatta saattaa välillä tarjota vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kun naapurin Maikki ja Seppo tulevat maastolenkillä vastaan yhteensopivissa tuulipuvuissaan. Jos kahinaa ei lasketa, rakastaa ori kuitenkin pitää ääntä, jos se ei itse hirnahtele, hörise tai pörise, keksii se takuulla tavan kalistella karsinan kaltereita tai kolistella kaviollaan tarhan juomakaukaloa.

Vakka Liam saattaakin kuulostaa varsin levottomalta tapaukselta, on poniherra oikeastaan hyvin helppo ja rauhallinen hoidettava. Harjatessa ori seisoo rennosti ja rauhassa paikoillaan nauttien rapsutuksista hiljaa höristen. Välillä se saattaa nostaa päänsä ja huikata talliin tulijoille tai tallista lähtijöille hirnahtavan tervehdyksen. Kaviot Liam antaa putsata hyvin, eikä orin satuloimisessa tai suitsimisessakaan ole juuri ongelmia. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana ennen satulaan nousua, sillä vanha ketku osaa temput joilla vatsan saa pyöreäksi kuin ilmapallon.

Ratsastettaessa Liam on tarmokas ja energinen. Ori yrittää aina parhaansa ja oppii nopeasti annetut tehtävät. Niinpä Liamia voisi sanoa, jopa hieman automaattiponiksi, jonka kanssa esimerkiksi helpoimmissa kilpailuluokissa myös aloittelevampi ratsastaja pärjää usein hyvin. Kun viedään orin taidot kuitenkin äärimmilleen, tarvitaan hyvään suoritukseen tietenkin myös ratsastajan tukea enemmän.

Liam on varsinainen monitoimiponi, jonka kanssa on mukavaa harrastaa lajia kuin lajia. Kouluradalla Liam on tarmokas ja kurinalainen, esteillä taas innokas ja rohkea. Ori hyppää mielellään ja on hyvä ponnistaja, mutta tarkkojen teiden ja hyvän ponnistuskohdan päättäminen jää usein ratsastajan vastuulle. Maastossa Liam on varma niin yksin kuin kavereidenkin kanssa. Vauhtia kuitenkin ponin kavioista löytyy niin, että orista on ollut peltolaukoissa vastusta jopa tallin suurimmille hevosille.


Sukutaulu

i. Aidan No Limit
conn-ori, 139 cm, kimo
KTK-III
ii. P.B Lord of Death
conn-ori, 145 cm, ruunikonkimo
iii. Galimaufry's No Limit
conn-ori, 146 cm, tummanruunikko
KTK-II
iiii. Liinu's No Limit
conn-ori, 146 cm, hallakko
VIR MVA Ch, KTK-II
iiie. Peppermint
conn-tamma, 138 cm, kimo
iie. P.B. Beautiful Tear
conn-tamma, 145 cm, kimo
iiei. Charm Prince kadonnut
Ch
iiee. V.V. Beautiful Drop kadonnut
ie. Aidan Rian Odyss
conn-tamma, 143 cm, kimo
VIR MVA Ch, KTK-II
iei. Rentukan Robin
conn-ori, 148 cm, kimo
ieii. AM's Final Rivet
conn-ori
KTK-III, YLA3
ieie. Miss Helen
conn-tamma, 143 cm, kimo
KTK-II
iee. Painswick Odelia
conn-tamma, 144 cm, kimo
ieei. Aidan Robuck
conn-ori, 141 cm, kimo
KTK-III
ieee. Painswick Onora
conn-tamma, 144 cm, kimo
e. Aidan Mayda
conn-tamma, 141 cm, ruunikonkimo
ei. Breezer LAC
conn-ori, 144 cm, ruunikko
eii. Bacardi FS
conn-ori, 145 cm, ruunivoikko
eiii. Duls Laisreán
conn-ori, 140 cm
eiie. Dinsmore Gráinne
conn-tamma, 146 cm
eie. Rentukan Jeanne
conn-tamma, 145 cm, kimo
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA1
eiei. S.S Is IT Really For Me
conn-ori, 143 cm, ruunivoikko
VIR MVA Ch, KTK-II
eiee. Rentukan Rebecca
conn-tamma, 142 cm, tummanpunaruunikko
Ch
ee. Maybeth
conn-tamma, 145 cm, mustanpäistärikkö
VIR MVA Ch, KTK-II, YLA2
eei. Mayrane of Yeneva
conn-ori, 147 cm, ruunivoikko
VIR MVA Ch, KTK-II, ERJ-II, YLA2
eeii. Solross Amen
conn-ori, 148 cm, ruunivoikko
VIR MVA Ch, KTK-II, ERJ-I, YLA2
eeie. Rentukan Shauna
conn-tamma, 146 cm, voikko
KTK-II, YLA3
eee. Vivian LAC
conn-tamma, 144 cm, kimo
eeei. Dereck GB
conn-ori, 138 cm
eeee. Quickgold
conn-tamma, 145 cm, hallakko
LJP III

Jälkeläiset

Claridge Vanished
conn-tamma
s.01.05.2017
e. Aidan Vanora

Kilpailut

Painotuslaji: kouluratsastus
Koulutustaso: Helppo A, 90cm

Liam kilpailee porrastetuissa kilpailuissa!

Kouluratsastus taso /0
Esteratsastus taso /0
Kenttäratsastus taso /0
Valjakkoajo taso /0

Saavutukset


Päiväkirja

13.05.2015 - Maksimitaso porrastetuissa saavutettu

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Liam on Aida Connemarasin vanhempi kasvatti joka muutti meille Hukkapuroon alkuvuodesta. Jo valmiiksi jonkin verran kilpailukokemusta omannut ori ostettiin Lindalle kokeneemmaksi kisaponiksi, kun Urpon oli aika siirtyä eläkkeelle ja tallimme toinen poniori Hurmurin koulutus oli vielä vaiheessa. Liam sopeutui nopeasti Hukkapuron arkeen ja pihaton ponilaumaamme. Täytyy ehkä koputtaa puuta, sillä orin kanssa ei ole ollut niin mitään hankaluuksia.

Linda ja Liam on nyt kiertänyt ahkerasti kilpailukenttiä ja ori onkin saavuttanut nyt maksimitasonsa porrastetuissa kilpailuissa. Seuraavaksi olisikin tarkoitus tarjota oria jalostuskäyttöön ja mikäli orin jälkeläiset saavat tarpeeksi näyttöjä kasaan, suuntaamme Liamin kanssa ainakin KRJ:n laatuarvosteluun. Samaan aikaan Linda saa jatkaa Liamilla kilpailemista ainakin KRJ-cupin osakilpailuissa ja satunnaisesti muissakin kilpailuissa.

31.05.2015 - Kesälaitumelle!

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Petun, Humurin ja Liamin kesäloma alkoi tänään, kun koko orikolmikko suuntasi yhdessä Metsälammen kesälaitumelle. Orit ovatkin kesälomansa ansainneet, sillä kevät on ollut varsin kilpailuiden täyteistä aikaa koko kolmikolle. Kun ponien kanssa pihatossa asuvat suokkiorit Riku ja Turokin ovat muualla kesän ajan, on tarkoitus laajentaa pihattoa siten, että tallin isoksi kasvanut poikamieslauma mahtuu vielä syksylläkin asustelemaan saman katon alla sulassa sovussa ja ehkä mukaan mahtuu vielä ainakin yksi uusi tulokas…

Metsälammelle poneja viemään lähtivät Linda, Lotta sekä tallin uusi espanjalainen hevostenhoitaja Enrique, sillä itse olin Paulan kanssa viemässä samaan aikaan Turoa ja Rikua toisalle. Enriquen mukaan kaikki kuitenkin sujui hyvin, vaikka varsinkin porukan pienin eli Petu oli ollut varsin virtaa täynnä. Onneksi Lotta on työskennellyt ponin kanssa jo iät ja ajat, joten tyttö osasi aavistaa orin metkut varsin hyvin. Liam ja Hurmuri käyttäytyivät hieman rauhallisemmin, mutta heti vapaaksi päästyään orit kyllä pistivät ilmeisesti melkoisen rallin pystyyn.

15.12.2015 - Kuulumisia

pk-merkintä - kirjoittanut Otterley

Ei hätää, ei Liam ole unohtunut kesälaitumille koko kesän ajaksi, vaan ori palaili muun lauman kanssa kotiin elokuun alussa. Laidunkauden jälkeen ori on ollut lähinnä Lindan vastuulla, kun itselläni on ollut kädet täynnä töitä tallin puoliveristen kanssa. Linda onkin ottanut tallin vanhemman poniosaston innokkaasti vastuulleen ja tyttö onkin päässyt valmentautumaan Liamin kanssa koulussa ja Tamin kanssa esteillä. Ehkäpä Linda innostuu vielä tulevaisuudessa starttaamaan Liaminkin kanssa joissain pienissä kilpailuissa.

Liamille on myös edelleen etsinnässä sopiva tamma, sillä ostaessani orin lupailin sille myös siitoskäyttöä. Tuntuu kuitenkin siltä, että tällä hetkellä ponirintamalla on vähän hiljaista, eikä sopivaa tammaa ole vielä tullut vastaan. Täytyy kuitenkin myöntää, etten ole työskennellyt tämän asian eteen kovin aktiivisesti, vaan lähinnä selannut sopivan kuuloiset ilmoitukset läpi silloin, kun sellaisia on sattunut silmieni eteen. Noh, toivottavasti hiljaa hyvä tulee ja sopiva tamma löytyy vielä jostain piileksimästä.